RECEITA // Ovinhos de Amêndoa cobertos com chocolate

Autora: Ana Rita Lebreiro Instagram:@nutripontocome


INGREDIENTES

(27 ovinhos pequenos)

125 ml de manteiga de amêndoa

55g farinha de amêndoa (amêndoa bio transmontana Simplu, triturada)

2 colheres de sopa de geleia de arroz (ou geleia de agave ou geleia de milho)

1 colher de sopa de óleo de coco

150g de chocolate de culinária 70%

COMO FAZER:

Numa taça coloque a manteiga de amêndoa, a farinha de amêndoa e a geleia de arroz. Misture até ficar uma massa homogénea.

Com a ajuda de 2 colheres de chá, forme ovinhos pequenos em forma de amêndoa. Coloque-os, num tabuleiro forrado a papel vegetal, espaçados entre si. Leve 30 minutos ao congelador ou ao frigorífico durante 2h.

Antes de cobrir os ovinhos, derreta em banho maria o chocolate com 1 colher de sopa de óleo de coco. Retire os ovinhos do congelador ou frigorífico e com a ajuda de 2 garfos, passe cada pequeno ovo pelo chocolate derretido. Deixe escorrer bem e coloque-os, espaçados entre si, por cima do papel vegetal.

Volte a levar ao congelador, durante 10 minutos. Retire e guarde os ovinhos num recipiente fechado, no frigorífico. Depois só tem que se ir deliciando. Bom apetite!


(english) Chocolate covered almond eggs

Ingredients:


(27 small eggs)

125 ml almond butter

55g almond flour (Simplu crushed almonds)

2 tablespoons of rice syrup (or agave syrup or corn syrup or maple syrup)

1 tablespoon of coconut oil

50g cooking chocolate (70% cacao)

In a bowl place the almond butter, almond flour and rice syrup. Mix until smooth.

With the help of 2 teaspoons, form small almond-shaped eggs. Place them on a tray lined with parchment paper, leaving space between them. Put it in the freezer for 30 minutes or refrigerator for 2 hours.

Melt the chocolate in a water bath with 1 tablespoon of coconut oil. Remove the eggs from the freezer or refrigerator and with the help of 2 forks, pass each small egg through the melted chocolate. Let it drain well and place them, with space between them, over the parchment paper.

Put them back in the freezer for 10 minutes. Take them out and store the eggs in a closed container in the refrigerator. Then you just have to enjoy!

0 comentário

Posts recentes

Ver tudo

LOJA ONLINE

© 2020. All rights reserved, Simplu.

Designed with love by The Simplest Team

  • Instagram - Simplu
  • Facebook - Simplu
  • Pinterest - Simplu
  • YouTube - Black Circle